Stoppen met roken

quit-smoking
stoppen met roken

Introductie stoppen met roken coach

Anja Berkenvelder

In mijn praktijk als leefstijlcoach komen cliƫnten die graag een gezonde leefstijl willen ontwikkelen. Roken hoort voor mij niet bij een gezonde leefstijl en ik vond de combinatie van leefstijlcoach en stoppen met roken coach goed bij elkaar passen. Zoals ik ervaringsdeskundige ben op het gebied van gewicht beheersing ben ik ook ervaringsdeskundige in het stoppen met roken. Heel lang heb ik het niet aangedurfd om te stoppen met roken, pas toen ik zwanger raakte van een tweeling ging voor mij de knop definitief om. Toen pas merkte ik wat een rust het mij gaf om niet te roken, vergaderingen die uitliepen waren ineens geen probleem meer en als ik op visite ging bij niet-rokers hoefde ik ineens niet meer in weer en wind buiten te staan, maar kon ik gezellig binnen blijven bij de niet-rokers. Zeker in deze tijd waar je bijna nergens meer mag roken zie ik mensen in mijn praktijk die heel erg graag willen stoppen, maar niet goed weten hoe ze dat het beste kunnen doen en dat was voor mij aanleiding om een opleiding te volgen tot stoppen met roken coach, zodat ik hen een helpende hand kan bieden om te stoppen met roken.

Persoonlijke Begeleiding

Ieder jaar doen naar schatting 1 miljoen mensen die roken een poging om te
stoppen. De meeste mensen doen dit zonder bewezen effectieve ondersteuning;
hierdoor zijn de meeste stoppogingen niet succesvol.

Uw kans op succesvol stoppen wordt groter als u persoonlijk begeleid wordt door een
erkende Stoppen met roken-coach. Dit kan telefonisch, online of in een echt
gesprek. Ook bestaat de mogelijkheid om van verschillende hulpmiddelen gebruik te maken.

De gesprekken gaan over voor- en nadelen van roken en stoppen, moeilijke
momenten, het prikken van een datum, het voorbereiden en het volhouden van het
stoppen.

Neem gerust direct contact op met mij voor meer informatie, Anja Berkenvelder 06-82880401. Meld u zich direct aan bij Medipro dan wordt aanmelding direct door MEDIPRO behandeld, zij nemen contact op met u, zodat alle wettelijke regelgeving worden behandeld, i.v.m. de vergoeding.  U kunt aangeven dat u via mij Anja Berkenvelder of via Libra leefstijlcoaching bent doorverwezen.  

Dit programma wordt door de meeste verzekeringen vergoed vanuit de basisverzekering

Zie voor meer informatie de website van: stoppen met roken


Effecten van stoppen met roken op korte en lange termijn:


Stoppen met roken heeft altijd zin, ook voor een korte tijd.

Na twintig minuten dalen de bloeddruk en hartslag;
– Na twaalf uur is het koolmonoxidegehalte in het bloed weer normaal;
– Na twee tot twaalf weken zijn de longfunctie en bloedsomloop verbeterd;
– Na een tot negen maanden is de rokershoest weg en heeft de ex-roker meer
adem;
– Na een jaar is het verhoogde risico op coronaire hartziekten gehalveerd;
– Na vijf tot vijftien jaar is het risico op een beroerte gelijk aan dat van een niet-
roker;
– Na tien jaar is het verhoogde risico op longkanker gehalveerd en het risico op
andere kankersoorten verminderd;
– Na vijftien jaar is het risico op coronaire hart- en vaatziekten gelijk aan dat van
een niet-roker.